Noticias A.C. ALCALDE XIFRÉ - Associacio Cultural Alcalde Xifré

Per la recuperació
de la memòria
històrica de
Badalona
Anar a la cistella
UNITATS
UNITATS
Per la recuperació de la memòria històrica
de Badalona
Anar al Contingut

OFRENA FLORAL 79é ANIVERSARI ALCALDE XIFRÉ

Associacio Cultural Alcalde Xifré
Publicat per en ACTES ·
- OFRENA FLORAL 79é ANIVERSARI ALCALDE XIFRÉ
Publicat per AC ALCALDE XIFRÉ en ACTES ·
Dissabte 16 de febrer de 2019, a la Plaça Alcalde Xifré de Badalona vàrem commemorar el 79 aniversari de l’afusellament de Frederic Xifré Masferrer. L’acte es va basar en una ofrena floral per part dels particulars, entitats i partits de la ciutat que van voler participar. Després de l’ofrena es van fer diferents parlaments per part d’Àlex Mañas com a representant d’ICV, Àlex Montornès secretari de la secció local d’ERC a Badalona, Manuel Sorribes en representació d’Avancem Mes, Carles Martret com a President de l’entitat i na Teresa González en nom de l’Alcalde actual Álex Pastor i regidora de l’ajuntament per part del PSC.

Fa poc més de dos anys naixia l’associació arran d’una reivindicació, demanar un monument o escultura que honorés la figura de l’alcalde. En el seu honor només existeix una plaça no gaire coneguda però suficientment gran com per poder dignificar-la amb quelcom significatiu en vers al mateix Frederic Xifré Masferrer, també com a persona, i a totes i tots els represaliats de la ciutat durant el franquisme.

Tal com va anunciar la Tinenta d’alcalde en el seu parlament, Badalona gaudirà d’aquest espai dedicat. Gràcies a l’acord en els pressupostos municipals arribat per part dels grups municipals d’ERC ii el PSC, es destinaran 100.000 € a la posada en marxa del projecte. Un anunci que rebem amb alegria i que a través d’aquestes línies aprofitem per agrair els que ho han fet possible.

sense comentaris

Tornar al contingut