Noticias A.C. ALCALDE XIFRÉ - Associacio Cultural Alcalde Xifré

Per la recuperació
de la memòria
històrica de
Badalona
Anar a la cistella
UNITATS
UNITATS
Per la recuperació de la memòria històrica
de Badalona
Anar al Contingut

EN MEMÒRIA DE L'ALCALDE XIFRÉ

Associacio Cultural Alcalde Xifré
Publicat per en ACTES ·
El 15 de febrer de 1940, el qui havia estat alcalde de Badalona, Frederic Xifré Masferrer, va ser afusellat per la dictadura franquista després de ser condemnat en un consell de guerra sumaríssim, il·legal i sense garanties processals de cap mena.
Fins a l’actualitat, cap govern espanyol ha anul·lat les penes a les víctimes de la repressió franquista, per la qual cosa tant en Frederic Xifré, com la resta de badalonins afusellats, empresonats i represaliats pel règim feixista del general Franco, continuen essent considerats culpables per part de la justícia espanyola.
És per això que l’Associació Cultural Frederic Xifré Masferrer, proposa:
Sol·licitar que l’ajuntament recordi i homenatgi institucionalment la figura de l’alcalde Frederic Xifré i Masferrer mitjançant la instal·lació d’un element escultòric en la plaça que porta el seu nom a la ciutat de Badalona. Així mateix, reivindiquem que aquest mateix element faci al·lusió a tots els badalonins i badalonines represaliats durant la dictadura.
No fa gaires dies, vam rebre un mail de la filòloga i poetessa badalonina Coloma Lleal Galceran en el qual ens informava de la presentació a l'Ajuntament, en col·laboració amb l’escultor Ramon Teixidó Camí, del projecte d’un monument de caràcter representatiu en la línia del que ens havíem plantejat inicialment.
Des de l’associació, coincidim que la reivindicació de la figura de l'alcalde l'ha d'encapçalar l'Ajuntament com a hereus d'una alcaldia escapçada. Per aquest motiu, us informem que hem iniciat les accions que ens han de dur a restablir els contactes per tal que el projecte es posi en marxa a la màxima brevetat possible.


sense comentaris

Tornar al contingut