Noticias A.C. ALCALDE XIFRÉ - Associacio Cultural Alcalde Xifré

Per la recuperació
de la memòria
històrica de
Badalona
Anar a la cistella
UNITATS
UNITATS
Per la recuperació de la memòria històrica
de Badalona
Anar al Contingut

ACTE PER REIVINDICAR JUSTICIA PELS CRIMS DEL FRANQUISME

Associacio Cultural Alcalde Xifré
Publicat per en ACTES ·
- JUSTICIA PELS CRIMS DEL FRANQUISME
Publicat per AC ALCALDE XIFRÉ en ACTES ·
A les 20 hores del dia 20 de novembre de 2018, l'Associació cultural Alcalde Xifré va assistir a l’acte “JUSTÍCIA PELS CRIMS DEL FRANQUISME” organitzat per Òmnium Cultural a l’estació de França de Barcelona en homenatge a totes les entitats que treballen per la reparació de drets, la preservació i la recuperació de la memòria històrica.

Està clar que no hi podíem faltar a un reconeixement que agraïm com a entitat memorística representant dels represaliats badalonins i badalonines per la dictadura franquista. La delegació la vam formar part 9 persones, entre elles, la Maria Rosa Xifré, néta de l’alcalde de Badalona afusellat el 1940 al camp de la Bota.
Posterior a l’acte, el President de l’associació va agrair la invitació personalment al Vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i felicitar pel desenvolupament de l’acte, el qual va estar tant emotiu com necessari en el temps. Desgraciadament, 80 anys després, encara tenim gent  a la presó per tenir diferents impressions de com funciona la democràcia dins l'estat espanyol.
Esperem que mai més hàgem de sol·licitar la reparació dels CRIMS del franquisme durant i després de la guerra provocada a Espanya a causa del cop d’estat del General Franco l'any 1936. Des de la nostra associació, participant en aquest tipus d'actes i projectant esdeveniments en aquest sentit, continuarem lluitant perquè això es doni com més aviat millor.


sense comentaris

Tornar al contingut